PANERAD SILL MED PICKLAD LÖK & CITRON-DILLCRÈME

Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, bitad
 - Vetemjöl
 - 1 ägg
 - Ströbröd
 - Kavring
 - Kokt potatis
 - 1 dl majonnäs
 - 0,5 citron
 - 1 knippa dill
 - Salt & peppar
 
Picklad rödlök
- 1 Rödlök
 - 0,5 socker
 - 2,5 msk ättikssprit (12%)
 - 1 dl vatten
 
RECEPT
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en klassisk 1-2-3 lag.
 - Häll upp mjöl, ströbröd och vispat ägg på tre fat. Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd.
 - Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg.
 - Blanda majonnäs med finhackad dill, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt & peppar.
 - Stansa ut fyrkanter av kavringen, lägg på en bit skivad kokt potatis, lite picklad rödlök, 1 sillbit och toppa med citron-dillcrèmen.
 





