- Citronmajonnäs
 Knäck ägget i en bunke, tillsätt senap, zest & juice från citronen samt lite salt. Mixa med stavmixer eller vispa med visp. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med mer salt och citron om det behövs. Blir majonnäsen för lös så kan man alltid tillsätta mer olja.
 
- Krispig jordärtsskocka
 Värm fritösen till 160 grader. Hyvla jordärtskockan tunt på en mandolin. Fritera chipsen gyllenbruna i oljan och lyft upp chipsen på en bit papper så överbliven olja kan rinna av. Salta.
 
- Äppelvinägrett
 Värm oljan i en kastrull till ca 70 grader. Mixa olja, dill och spenat i en mixer på full fart i ca 3 minuter. Sila oljan genom en finmaskig sil och låt den svalna i kyl eller frys.
 Blanda äppelmust och citronjuice. Blanda lika delar olja som äppelmust. Smaka av med lite salt.
 
- Skär sillen i tunna skivor och lägg den i botten på en djup tallrik eller skål. Toppa med lite majonnäs, chipsen och garnera med dill. Avsluta med vinägretten!