Citronmajonnäs
Knäck ägget i en bunke, tillsätt senap, zest & juice från citronen samt lite salt. Mixa med stavmixer eller vispa med visp. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med mer salt och citron om det behövs. Blir majonnäsen för lös så kan man alltid tillsätta mer olja.
Krispig jordärtsskocka
Värm fritösen till 160 grader. Hyvla jordärtskockan tunt på en mandolin. Fritera chipsen gyllenbruna i oljan och lyft upp chipsen på en bit papper så överbliven olja kan rinna av. Salta.
Äppelvinägrett
Värm oljan i en kastrull till ca 70 grader. Mixa olja, dill och spenat i en mixer på full fart i ca 3 minuter. Sila oljan genom en finmaskig sil och låt den svalna i kyl eller frys.
Blanda äppelmust och citronjuice. Blanda lika delar olja som äppelmust. Smaka av med lite salt.
Skär sillen i tunna skivor och lägg den i botten på en djup tallrik eller skål. Toppa med lite majonnäs, chipsen och garnera med dill. Avsluta med vinägretten!