Salta och peppra laxen och lägg in den i ugnen, 225 grader i ca 15-20 minuter.
Koka lasagneplattorna al dente. Ta upp dem en i taget från kastrullen (annars hinner de torka och bli klibbiga), lägg lasagneplattan på bakplåtspapper och dela den i två avlånga bitar (lägg tillbaka ena biten i kastrullen i väntan på att första rullen blir klar).
Bred pesto över lasagnebiten, klicka ut lite mandelsmör och mosa lax och fetaost jämnt över. Rulla sedan ihop pastan till en rulle och ställ på högkant i din form. Fortsätt så tills formen/ formarna är fyllda. Häll på gratängsåsen "Middagsklart Räk & Dillsås" (eller någon av de andra smakerna som "Fetaostpesto") från Abba.
Riv lite parmesanost (gratängost för en krämigare variant) och strö över hackade nötter över rullarna. Sätt in i ugn ytterligare ca 10 minuter på 225 grader.