Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sillsallad
Josefin Bäck har gjort en egen version på den klassiska sillsalladen! Fina smaker med en magisk dressing gjord på dijonsenap.
Portioner
4
Tillagningstid
40
minutes
mins
INGREDIENSER
Sillsallad
10
små fasta potatisar
10
små rödbetor
2
hårdkokta ägg
4
Abba hela sillfiléer
2
dl
valfria inlagda grönsaker
1
st
äpple
1/2
kruka
gräslök
1/2
kruka
dill
salt
Dressing
1
äggula
1
tsk
dijonsenap
1
tsk
vitvinsvinäger
1
dl
rapsolja
salt
peppar
RECEPT
Sillsallad
Tärna kokt potatis och rödbetor smått. Salta.
Hacka sillen i samma storlek och tillsätt den.
Riv över kokt ägg.
Toppa med inlagda grönsaker och ett tärnat äpple. Strössla över hackad dill och gräslök.
Dressing
Vispa ihop äggula, dijonsenap och vitvinsvinäger.
Häll i en tunn stråle rapsolja medan du vispar kraftigt.
Smaka av med salt och peppar.
Spritsa dressingen på salladen eller servera den vid sidan av.
Dela