Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
KRÄMIG LAXPASTA MED VITVINSSÅS OCH PARMESAN
Portioner
4
Tillagningstid
20
minutes
mins
INGREDIENSER
500
g
lax, i fyra bitar
smör eller olja
4
portioner
pasta
1
gul lök
1
knippe
sparris
1
påse
Abba Middagsklart Vitvinssås
parmesan, riven
eventuellt persilja, hackad
RECEPT
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en smord, ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är genomstekt.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och hacka löken. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen och dela ner sparrisen i mindre bitar.
Fräs lök och sparris i en stekpanna med lite smör eller olja. Slå över vitvinssåsen i pannan och låt koka upp.
Blanda såsen med pastan och servera tillsammans med laxen. Toppa med riven parmesan och lite persilja om du vill.
Dela