Go Back
+ servings

TORSKFILÉ MED VITVINSSÅS, BACON OCH ROSTADE MANDLAR

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Till servering

  • 600 g potatis
  • 1 knippe sparris

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka upp två kastruller med vatten. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk. Skär av den grövsta delen av sparrisroten och koka sparrisen mjuk, men så den fortfarande är lite krispig.
    Skala och hacka den gula löken. Fördela lök och torskfiléer i en ugnssäker form. Häll över vitvinssåsen och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna och hacka sedan upp dem grovt. Torka av stekpannan och knaperstek baconet.
  • Strössla mandlar, bacon och timjan över gratängen när det är klart. Servera tillsammans med potatis och sparris.

Dela