Go Back
+ servings

MATJESSILL MED GULBETOR, GRÄDDFIL, BRYNT SMÖR OCH ROSTADE VALLMOFRÖN

En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken Thomas Sjögrens moderna tappning på den klassiska matjesen.
Matjessill med gulbetor, gräddfil, brynt smör och rostade vallmofrön
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

RECEPT

  • Täck gulbetorna i vatten och koka de mjuka
  • Skala betorna och dela ner de i klyftor
  • Bryn smöret i en kastrull genom att smälta smöret under omrörning tills det börjar bli brunt. Låt svalna lite innan servering
  • Lägg vallmon i en torr stekpanna och rosta tills det börjar poppa och doftar rostat
  • Skär Abba Matjessill i mindre bitar
  • Servera sillen på tallrik tillsammans med gräddfil, vallmo, gulbetor och toppa med det brynta smöret.

Dela