Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sillröra med pankopanerad parmesanpotatis
Den här krämiga sillröran tillsammans med krispig parmesanpotatis är oemotståndlig! Servera som en härlig silltallrik, perfekt till julbordet!
Portioner
4
INGREDIENSER
Pankopanerad parmesanpotatis
900
g
delikatesspotatis
1
dl
panko
2
dl
riven parmesan
olivolja
salt
peppar
Sillröra
1
paket
Abba 5-minuters-sill
1
rödlök
dill
gräslök
2
dl
creme fraiche
1
dl
riven parmesan
salt
peppar
ev picklad rödlök
RECEPT
Pankopanerad parmesanpotatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i två. Vänd potatisen i olivolja. Rör ihop med panko och parmesan.
Smaksätt med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25 minuter. Rör om då och då.
Sillröra
Vispa creme fraiche fluffig.
Hacka rödlök, dill och gräslök och bland i creme fraichen.
Rör i sillen. Smaka av med parmesan, salt och peppar.
Servering
Ät sillröran med parmesanpotatisen, toppa med extra dill och gräslök och eventuellt lite picklad rödlök.
Dela