Bryn smöret till sillen. Det gör du genom att smälta smöret i en kastrull på hög värme. Vispa under tiden det kokar och när du tillslut märker att det börjar dofta karamell, då tar du bort kastrullen från plattan och rör om hela tiden. Häll över i en skål och låt svalna något.
Tillsätt créme fraiche och tillsätt salt och citron. Smaka av.
Skiva sillen, gärna i lite tunnare skivor. Vänd ner i den brynta smörkrämen och låt stå.
Riv sedan potatis och ost. Rör ihop och stek sedan till fyra rårakor i rikligt med smör. Salta lätt.
Skiva gullöken i ringar och lägg i iskallt vatten i 15 minuter minst. Då blir den krispig och mild. Hacka gräslök och riv citronzest.
Lägg sedan rårakan på en tallrik, toppa med grönkål, sill, lök, gräslök, dill, citronzest, ost och svartpeppar.