Go Back
+ servings

SILL MED VÄSTERBOTTENOST®

Crème fraiche, majonnäs och riven Västerbottenost® - vad mer behövs för en fantastisk smakupplevelse? Västerbottenost® kommer från Västerbotten som namnet avslöjar och uppkomsten av Västerbottenost® är något av en rolig historia. Den sägs ha blivit till av misstag då en kvinna vid namn Ulrika Eleonora inte hade tillräcklig uppsyn när hon gjorde Västgötaost. Avsaknaden av uppsikt innebar att osten värmdes och svalnade om vartannat och resten är historia som man säger. Här kommer ett krämigt sillrecept i Västerbottensost® anda du inte vill gå miste om.
Sill med västerbottenost® recept
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 5 minutes

INGREDIENSER

  • 1 st Abba 5-min sill bitad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ½ dl riven Västerbottensost®
  • ½ dl hackad dill
  • 1 msk dijonsenap

RECEPT

  • Häll bort lagen från sillen. Skär sillen i bitar om du använder hela filéer.
  • Hacka dillen.
  • Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost.
  • Tillsätt dijonsenapen och smaka av med salt och peppar.
  • Varva sill & kräm i en glasburk för en vacker presentation på bufféordet.

Dela