Parmesan - & basilikasillBlanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den rivna parmesanen och den hackade basilikan, vitlöken och olivoljan. Blanda ihop med majonäsen och gräddfilen. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med lite gröna blad vid servering.
Rödbetssill med äppleBlanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den hackade löken, rödbetorna och äpplet. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera gärna med vackra granatäpplekärnor på toppen.
Äpplesill med curry & kaprisBlanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda curry, de skurna äppelbitarna, ev. lite honung, kaprisen och löken. Vill du ha lite stuns i smaken, tillsätt lite chili eller cayennepeppar. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med purjolök på toppen.