Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
CURRYKRYDDAD POTATISSOPPA MED TONFISKRULLE
Portioner
4
Tillagningstid
30
minutes
mins
INGREDIENSER
1
gul lök, finhackad
6
potatis, skalad och skuren i bitar
1
msk
smör
1
tsk
curry
5
dl
vatten
1
tärning
hönsbuljong
2
dl
matlagningsgrädde
salt & peppar
Tonfiskrullar
1
burk
Abba Tonfisk Filébitar i vatten
1
liten gul lök, finhackad
1
litet äpple, finhackat
2
msk
crème fraiche
salt & peppar
8
ark
vårrulledeg
1
ägg
RECEPT
Fräs lök och curry i en gryta.
Lägg i potatis och slå på buljong. Låt koka ca 15 min.
Mixa soppan och tillsätt sedan grädde och smaka av med salt och peppar.
Blanda tonfisk, lök och äpple.
Bind ihop med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på degarken, vik in ändarna och rulla ihop till rullar.
Pensla med uppvispat ägg i skarven och fritera gyllenbruna alt grädda i ugn.
Dela