Go Back
+ servings

FISKTACOS MED MANGOSALSA OCH ROMSÅS

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Panerad torsk

  • 500 g tinad torsk
  • 2 ägg
  • 2-3 dl panko ströbröd
  • salt
  • rapsolja och smör till stekning

Mango & avokadosalsa

  • 200 g mango
  • 2 st avokado
  • 1 st rödlök
  • 1 st chili
  • 1 st lime
  • Färsk koriander

Romsås

Pickad rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • Tortillabröd (små/mellan)
  • Sallad
  • Ev. gurka, tomat, majs

RECEPT

  • Picklad rödlök
    Koka upp socker, vatten och ättikssprit tills sockret löst sig. Blanda med den tunt skivade rödlöken. Låt stå i kylen tills servering.
  • Romsås
    Blanda 1 burk stenbitsrom med crème fraiche, majonnäs och smaksätt med lime-saltet.
  • Salsa
    Blanda tärnad mango och avokado, finhackad rödlök och chili, pressad lime och hackad färsk koriander.
  • Torsk
    Skär torsken i lagom stora kuber, panera först i vispat ägg och sen panko ströbröd.
    Stek torsken frasig i smör och rapsolja och salta lätt.
    Servera torsken i tortillabröd tillsammans med salsan, romsåsen och sallad.

Dela