Go Back
+ servings

SILLSKAGEN

Går det att göra skagenröra med sill? Självklart! Sofia Henriksson har uppdaterat det klassiska receptet och tagit med vår 5-minuterssill som bidrar med extra syra och härlig kryddighet. En perfekt förrätt eller en ny favorit på påsk-, midsommar- eller julbordet!
Abba sillskagen recept
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1 paket Abba 5-minuterssill
  • 500 g räkor, med skal eller 250g utan skal
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3 droppar tabasco
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk caviar

Levainbröd

  • Smör
  • Salt

RECEPT

  • Skala räkorna och hacka grovt.
  • Skiva sillen i mindre bitar.
  • Rör ihop alla ingredienser och låt stå ett litet tag i kylen för extra smak.
  • Smörstek brödet i en stekpanna.
  • Servera en stor sked skagenröra med caviar på toppen tillsammans med det smörstekta brödet och en dillkvist på toppen. Glöm inte en liten skiva citron också.

Dela