Go Back
+ servings

SILLBUFFÉ

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Parmesan - & basilikasill

  • 1 pkt 5-minuterssill från Abba
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1 äggula
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja

Rödbetssill med äpple

  • 1 pkt 5-minuterssill från Abba
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 1 äpple, tärnat
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2 rödbetor, inlagda

Äpplesill med curry & kapris

  • 1 pkt 5-minuterssill från Abba
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 äpplen, stora, tärnade
  • 2-3 msk kapris
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2-4 msk curry (krydda efter din smak)
  • 2 cm Purjolök
  • honung, en skvätt om man önskar

RECEPT

  • Parmesan - & basilikasill
    Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den rivna parmesanen och den hackade basilikan, vitlöken och olivoljan. Blanda ihop med majonäsen och gräddfilen. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med lite gröna blad vid servering.
  • Rödbetssill med äpple
    Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den hackade löken, rödbetorna och äpplet. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera gärna med vackra granatäpplekärnor på toppen.
  • Äpplesill med curry & kapris
    Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda curry, de skurna äppelbitarna, ev. lite honung, kaprisen och löken. Vill du ha lite stuns i smaken, tillsätt lite chili eller cayennepeppar. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med purjolök på toppen.

Dela