Go Back

VITLÖKSSILL

Älskar du också vitlök? Då har vi receptet för dig! Vår vitlökssill är en krämig klassiker med tydlig smak av vitlök som till och med brukar falla den mest sillkräsna kompisen i smaken. Majonnäs och gräddfil gör den krämigt god, citronen bidrar med fräsch syrlighet, och tillsammans med vitlöken blir vårt recept på vitlökssill en oslagbar kombination. Du rör snabbt ihop den med vår 5-minuterssill, toppa gärna med lite finhackad persilja och citronzest vid servering!
Abba recept Vitlökssill
Tillagningstid 5 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp 5 min sill
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 citron (saft och zest)
  • Ev. finhackade örter (persilja, dill, gräslök)

RECEPT

  • Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag (skär i bitar om du har hela filéer).
  • Skala och riv vitlöken fint.
  • Riv det yttersta skalet av citronen.
  • Blanda sillen med gräddfil, majonnäs, vitlök och riven citronzest.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft efter tycke och smak samt eventuellt lite färska örter. Finhackad persilja är riktigt gott till!
  • Vid servering är det gott med lite extra citronzest på toppem finhackad persilja och några drag med svartpepparkvarnen!

Dela