Go Back

KOLJA MED GUBBRÖRA OCH SMÖRSTEKT KAVRING

INGREDIENSER

KOLJA

  • 600 g koljafiléer
  • neutral olja
  • salt och peppar

GUBBRÖRA

  • 3 medelstora potatisar, kokta
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 rödlök
  • 200 g Abba klassisk matjes
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk kaviar
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt och peppar

SERVERING

  • 200 g spenat
  • olja
  • 2 skivor kavring
  • smör, till stekning

RECEPT

  • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och ringla över riktigt med olja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Hacka potatis, ägg, rödlök och matjessillen. Blanda samman med övriga ingredienser till gubbröran.
  • Stek spenaten i lite olja tills den mjuknar och sjunker ihop.
  • Smula sönder eller hacka sönder kavringen och smörstek i en stekpanna tills det får en lite krispig yta.
  • Servera koljan ovanpå en bädd av spenat. Toppa med gubbröran och smörstekt kavring.

Dela