Go Back
+ servings

MUSSELPAJ MED VITLÖK

Portioner 4
Tillagningstid 1 hour

INGREDIENSER

  • 2 burkar Abbas Musslor i vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 3 ägg
  • salt & peppar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten

RECEPT

  • Blanda mjöl och kylskåpskallt smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i 30 min. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 225° i 12-15 min. Finhacka vitlöken och fräs denna med persilja i smör.
  • Låt musslorna rinna av och tillsätt dessa och fräs ytterligare någon minut. Lägg musselblandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och slå över. Grädda pajen färdig i 225° i ca 15-20 minuter eller tills dess att fyllningen har stannat och fått lite färg. Pajen kan serveras både varm och kall och god med en grönsallad till.

Dela