Go Back
+ servings

PARMALINDAD RÖDSPÄTTA MED VITVINSSÅS, ROSTADE ROTFRUKTER OCH PARMESANCRÈME

Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes

INGREDIENSER

  • 400 g potatis
  • 4 små morötter
  • 2 palsternackor
  • olja
  • salt och peppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 filéer rödspätta
  • smör, till stekning
  • 1 förp Middagsklart Vitvinssås

Parmesankräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt

Servering

  • 200 g kantareller
  • smör, till stekning
  • dill, till garnering

RECEPT

  • Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta rotfrukterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rör om noga och rosta sedan i ugnen tills de fått fin färg, ca 30 minuter.
    Lägg en skiva parmaskinka ovanpå varje rödspättafilé och rulla ihop till en rullad. Fäst med en tandpetare så blir det lättade att steka. Bryn försiktigt rulladerna i en stekpanna tillsammans med en stor klick smör. Slå över vitvinssåsen och låta sjuda tills fisken är genomstekt.
    Smörstek kantarellerna.
    Rör samman crème fraiche och parmesan.
    Servera rulladerna med rotfrukterna, citronsåsen, parmesankrämen, smörstekta kantareller och lite dill.

Dela