Go Back
+ servings

KLASSISK SMÖRGÅSTÅRTA MED LAX & SKAGENRÖRA

klassisk smörgåstårta med laxfyllning
Portioner 5
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

Smörgåstårta

  • 0,5 tub Abba laxpastej
  • 12 skivor formfranska
  • 250 g färskost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 250-300 g skagenröra (hemmagjord eller köp färdig)
  • 3 skivor kallrökt lax
  • 2 st rädisor
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe bladpersilja
  • penséer till garnering

Skagenröra

  • 200 g räkor, skalade
  • 2 msk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 1 cm pepparrot, finriven
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kvist dill, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • dijonsenap
  • salt & peppar

RECEPT

  • Rör ihop crème fraiche och färskost och ställ svalt.
  • Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ svalt.
  • Stek formfranskorna frasigt i smör. Låt svalna.
  • Montera din smörgåstårta och lägg tre brödskivor på längden på ett fat. Varva med skagenröra, bröd och laxpastej. Bred på färskostblandningen och dekorera med lax, ärtskott, bladpersilja, rädisor och ätbara blommor.

Dela