Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
SILLBOWL MED PRESSAD POTATIS OCH WASABIKRÄM
Portioner
4
Tillagningstid
30
minutes
mins
INGREDIENSER
Bowl
800
g
potatis
2
ägg
1
burk
Abbas Klassiska Matjessill
1
näve
ärtskott
1
kruka
gräslök, hackad
1
rödlök, finhackad
4
msk
röd rom
svarta sesamfrön, som dekoration
ätbara blommor, som dekoration
Wasabikräm
1
dl
créme fraiche
1
msk
majonäs
ca 1
msk
wasabipasta
0,5
dl
dill, hackad
0,5
dl
syltad ingefära
salt
RECEPT
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor.
Dela