Go Back
+ servings

POTATISCARPACCIO MED ABBA MATJESSILL, SYRAD GRÄDDE, PEPPARROT, DILL OCH PONZU

En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken och MSC-ambassadören Frida Ronges moderna tappning på matjes och potatis.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Ingredienser

  • 1 paket Abba hela matjesfiléer
  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 knippe rädisor
  • 1 halv gurka
  • 2 finskurna salladslökar
  • 2 kvistar dill
  • 4 msk ponzu
  • 4 msk dillolja
  • Flingsalt
  • Peppar

Dillolja

  • 100 g rapsolja
  • 40 g dill

RECEPT

  • Koka potatisen i några minuter tills den är riktigt al dente, den skall kunna gå att skära på mandolin i tunna skivor
  • Värm oljan till 65 C och kör dill och oljan i en kannmixer tills den blir en jämn grön olja, häll i ett kaffefilter och låt rinna långsamt.
  • Skär matjesfiléerna i tärningar eller i tunna skivor
  • Tärna gurkan i mindre bitar
  • Placera potatisen på en tallrik och en klick crème fraiche
  • Gör ett litet hål i Crème Fraichen och häll på dillolja
  • Lägg på Abba Matjessill, därefter ponzu och addera sedan resten av ingredienserna
  • Avsluta med salt och peppar.

Dela