Go Back

APELSINSILL

Här har du ett recept på en riktigt god och fräsch sill – vår apelsinsill! Men varning - när du väl har börjat äta kan det vara svårt att sluta. Varva krispig lök, kryddpepparkorn, nejlikor och apelsinskal med vår 5-minuterssill, och du kommer får en perfekt balanserad sill. Med nejlika och apelsin är den solklar på julbordet, men den passar såklart minst lika bra till midsommarlunchen eller på snittar som en förrätt. Har du inte redan provat vår apelsinsill är det med andra ord dags nu!
Apelsinsill recept
Tillagningstid 5 minutes

INGREDIENSER

  • 1 pkt 5-minuterssill, Abba
  • 1 st apelsin
  • 1 st rödlök
  • 4 msk salladslök, skivad 420 gr
  • 10 st kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 4 st nejlikor, krossade
  • Apelsinskal, rivet eller strimlat

RECEPT

  • Filea klyftorna från apelsinen genom att skära bort hinnan runt fruktköttet.
  • Skala och skiva rödlök. Hacka salladslöken fint.
  • Varva alla ingredienser tillsammans med sillen i en burk eller på ett fat.
  • Häll över lagen från förpackningen. Låt den stå över natten så sätter sig smakerna ordentligt.
  • Toppa med salladslök och apelsinzest innan servering. Njut!

Dela