Go Back
+ servings

JANSSONS FRESTELSE I PORTIONSFORMAR

Sugen på att testa en klassiker i nytt format? Prova då det här receptet på en liten Janssons frestelse – en Janssons i portionsform! Janssons frestelse i portionsform är ett kul alternativ på julbordet eller buffén, och den är minst lika god som sin större variant. Med vårt recept får du en perfekt krämig Jansson med ett krispigt täcke som får sin underbart goda smak tack vare Grebbestads ansjovis. Och oroa dig inte, givetvis kan du äta mer än en minijansson åt gången!
Abba recept minijansson janssons frestelse i portionsformar
Portioner 10
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

RECEPT

  • Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor.
  • Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
  • Placera ut i portionsformar.
  • Grädda i 225 grader i ca 30 min eller tills gyllene färg och färdig potatis.
  • Toppa med Ansjovis (valfritt)

Dela