Go Back
+ servings

Smashed potatoes med Brantevikssill

Hoppa på trendtåget – laga smashed potatis! Det är ett modernt recept på lätt sommarmat med kokt potatis som mosas och sedan bakas krispig i ugn. Potatisen kan serveras med en mängd olika toppings och vi tipsar om våra sommarfavoriter – parmesan, brantevikssill och créme fraiche! Ett tips är att toppa med rödlök, dill och citronzest för extra smak. Smashed potatis är ett perfekt recept för dig som vill ha god och lättlagad sommarmat. Prova du också!
Smashed potatis med parmesan, Abba brantevik, röd lök, dill, crème fraiche, citronzest
Portioner 6
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

  • 600 gram stora fasta potatisar
  • 70 gram parmesan
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 burkar Brantevik
  • 1 st hackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st zest från en citron

RECEPT

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Ta fram din tidigare kokta potatis som blivit över alternativt koka potatisen tills den mjuknar.
  • Förbered en plåt med bakplåtspapper och lägg de kokta potatisarna därpå. Tryck till dem med tex en stekspade så de blir ”smashade”. Ringla över olivolja, strö över parmesanen, flingsalt och svartpeppar.
  • Grädda potatisarna mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin med färg och osten bildat ett krispigt täcke
  • Hacka rödlök och riv citronzest.
  • Lägg den smashade potatisen på ett fat och toppa sedan varje potatis med crème fraiche, Abba Brantevikssill, rödlök, citronzest och dillkvist.

Dela