Go Back
+ servings

BRANTEVIKSSILL MED BRYNT SMÖR OCH PARMESANKRÄM

Den här rätten är perfekt på buffébordet – läggs upp aptitligt på ett fat och gästerna kan ta från fatet till sin tallrik. Därför ska alla ingredienser vara ”utklickade” i olika kluster så att gästen kan vara säker på att få lite av varje ingrediens i sin portion.
Brantevikssill med brynt smör och parmesankräm recept
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba Brantevik
  • 300 g delikatesspotatis
  • 150 g smör
  • 0,5 rödlök
  • 2 skivor kavring
  • Nymald svartpeppar
  • Flingsalt
  • Färsk dill

Parmesankräm

  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g riven parmesan
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt och svartpeppar

RECEPT

  • Koka potatisen och låt sedan svalna.
  • Blanda ihop ingredienserna till parmesankrämen och låt stå och dra till sig.
  • När potatisen har svalnat så dela upp den i 3-4 bitar och sprid ut jämt över ett fat.
  • Hacka rödlök.
  • Klicka ut parmesankräm och lägg en sillbit vid respektive parmesanklick. Toppa med rödlök och dillkvistar. Tanken är att man ska få lite av alla ingredienser i samma tugga!
  • Smula kavringen och stek i smör tills det blir krispigt.
  • Bryn smör i en kastrull och dra åt sidan.
  • Smula över det smörstekta kavringsmulet och ringla sedan det brynta smöret över alla ingredienser på fatet.
  • Toppa med flingsalt och svartpeppar.
  • Njut!

Dela