Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Krämig sill med italienska smaker
Midsommar goes Italy! Josefine Bäck har tagit fram ett enkelt och fantastiskt gott recept på krämig sill med italienska smaker.
Portioner
8
portioner
Tillagningstid
25
minutes
mins
INGREDIENSER
2
paket
Abba 5-minuterssill
1,5
dl
gräddfil
1
dl
majonnäs
3
msk
kapris
1
vitlöksklyfta
1/2
citron (både saft och zest)
1
dl
riven parmesan
1/3
kruka
basilika
1/3
kruka
persilja
1/3
kruka
gräslök
300
g
körsbärstomater
Olivolja
Balsamico
Salt
Svartpeppar
RECEPT
Sätt ugnen på 200°.
Ringla olivolja och balsamico, salt och peppar över tomaterna.
In i ugnen ca 12 minuter.
Låt tomaterna svalna.
Blanda créme fraiche och majonnäs i en bunke.
Hacka vitlök, basilika, persilja och gräslök. Häll ner i röran. Lägg till kapris.
Riv ner zest och pressa ur saften från citronen.
Riv ner parmesanen i röran.
Blanda ner tomaterna.
Lägg till sillen och rör om.
Dela