Go Back
+ servings

Krämig sill med italienska smaker

Midsommar goes Italy! Josefine Bäck har tagit fram ett enkelt och fantastiskt gott recept på krämig sill med italienska smaker.
Receptbild - Sill med italienska smaker - från Abba
Portioner 8 portioner
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

  • 2 paket Abba 5-minuterssill
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron (både saft och zest)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1/3 kruka basilika
  • 1/3 kruka persilja
  • 1/3 kruka gräslök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Balsamico
  • Salt
  • Svartpeppar

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Ringla olivolja och balsamico, salt och peppar över tomaterna.
  • In i ugnen ca 12 minuter.
  • Låt tomaterna svalna.
  • Blanda créme fraiche och majonnäs i en bunke.
  • Hacka vitlök, basilika, persilja och gräslök. Häll ner i röran. Lägg till kapris.
  • Riv ner zest och pressa ur saften från citronen.
  • Riv ner parmesanen i röran.
  • Blanda ner tomaterna.
  • Lägg till sillen och rör om.

Dela