Go Back
+ servings

FÄNKÅLSSILL MED INGEFÄRA

Sill, ingefära och citron, en enastående kombination. För att inte glömma fänkålen som förgyller hela smakupplevelsen. Ingefära ger inte bara stuns, utan är också bra på många andra sätt, bland annat för matsmältning och mot förkylning. Detta recept gör du enkelt klart på 5 minuter.
Fänkålssill med ingefära recept
Portioner 4
Tillagningstid 5 minutes

INGREDIENSER

  • 1 pkt sill, Abbas sill på fem minuter
  • 1 st fänkål, liten
  • 1 cm ingefära, färsk, riven
  • 1 st lime, saft och skal från den
  • 2-3 kvistar dill, färsk
  • 2 krm sichuanpeppar

RECEPT

  • Skär sillen i bitar.
  • Ta av de yttersta grova bladen på fänkålen.
  • Skär därefter fänkålen i tunna skivor.
  • Lägg sillbitarna, fänkålsskivorna och grovt klippta dillkvistar i en skål och pressa över limesaften. Vänd runt med rivet limeskal och riven ingefära, häll över lagen från förpackningen, låt stå!

Dela