Go Back
+ servings

LAXLASAGNE MED SPENAT OCH CITRONSÅS

Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

  • 1 Abba Middagsklart: Citronsås XL, 375g
  • 4 laxfiléer, alternativt ca 400g varmrökt lax
  • 1 paket lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 dl hackad frusen spenat eller 250g färsk babyspenat
  • 2 dl riven ost

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader. Hacka gul lök och vitlök fint. Stek i lite olja och låt sedan spenaten fräsa med hastigt (det går bra att steka spenaten direkt ifrån frysen). Salta och peppra.
  • Skiva laxfiléerna i 3-4 bitar på längden. Varva lasagnen med ett lager lasagneplattor, citronsås, lax och spenat. Återupprepa en gång till, och avsluta med lasagneplattor, citronsås, toppat med riven ost. Om du önskar en liten lyxigare variant på lasagnen så kan du ersätta laxfiléerna med varmrökt lax. Ta då bort skinnet och smula ut laxen mellan lasagnelagren.
  • Sänk ugnen till 150 grader och gratinera i ca 30 minuter, tills pastaplattorna är mjuka.
    Servera gärna med en grönsallad.
  • Tips! Om du vill ha en extra krämig lasagne så kan du med fördel ta 2 påsar av Citronsås 250g.

Dela