Go Back
+ servings

SILLBOWL MED PRESSAD POTATIS OCH WASABIKRÄM

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Bowl

  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 burk Abbas Klassiska Matjessill
  • 1 näve ärtskott
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk röd rom
  • svarta sesamfrön, som dekoration
  • ätbara blommor, som dekoration

Wasabikräm

  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk majonäs
  • ca 1 msk wasabipasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl syltad ingefära
  • salt

RECEPT

  • Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
  • Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
  • Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
  • Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor.

Dela