Go Back
+ servings

Snittar med rostad potatis, matjessill & brynt smör

Vi älskar snittar! Små goda munsbitar som går att variera i all oändlighet – smak, storlek och antal. Du kan dessutom servera snittar till både förrätt och buffé. Vi tipsar om vårt goda recept på snittar med matjessill till förrätt! En krispig baguetteskiva toppad med rostad potatis, mild matjessill och len créme fraiche. Detta toppas slutligen med brynt smör, dill och riven pepparrot. Njut av en, eller varför inte flera stycken? Så goda att det är omöjligt att inte äta fler. Perfekt för en härlig sommardag!
Snittar med rostad potatis, matjessill & brynt smör recept
Portioner 6
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 2 burkar Klassisk Matjes
  • 400 gram färskpotatis
  • ½ baguette, sneda skivor ca 4 cm tjocka
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 gram brynt smör
  • 3 msk riven pepparrot
  • dill
  • olivolja
  • flingsalt

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela potatisen i 1-2cm skivor och lägg den på en plåt.
  • Ringla över olivolja och flingsalt och rosta sedan potatisen i ca 20 min eller tills den fått fin gyllene färg.
  • När potatisen börjat få färg är det dags att rosta baguetteskivorna. Gör detta i en panna med olivolja tills de får fin färg.
  • Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt.
  • Montera snitten med baugettskiva i botten, följt av en en rostad potatis, Abba Matjes och en klick crème fraiche. Toppa med dill, riven pepparrot och ringlat brynt smör.

Dela