Rosta vitlöken i ugn med skal på och en skvätt olivolja. 175 grader i ca 30 min.
Ta ut vitlöken från skalet och mosa. Blanda den rostade vitlöken med gräddfil & creme fraiche. Zesta i citron, bryn smöret och häll i.
Häll av spadet från sillfiléerna och dela i mindre bitar. Blanda ner i rostade vitlökskrämen.
Koka 3 potatisar och ett ägg.
Fritera 1-2 potatisar genom att skära potatisen i tunna skivor, skär den sedan i tunna tunna stavar. Fritera gyllene i olja, låt rinna av på papper & salta.
Finhacka rödlök, gräslök & dill. Skiva två skivor av brödet
Lägg på skivad, kokt potatis, rejäla klickar med sill och en ägghalva.
Bryn smör och häll över. Lägg på finhackad rödlök, grovt smulad/hackad Västerbottensost och finhackade örter.
Avsluta med friterad potatistrassel.