Julsill - Godaste sillinläggningarna till jul

Julen är utan tvekan årets största högtid och för många en speciell tid på året. Vare sig vi samlas med våra nära och kära eller väljer en jul i stillhet vill vi säkert fira med lite god mat. Julsillen brukar ha sin givna plats på julbordet, och vi på Abba hoppas att vi även denna jul kan servera en sillinläggning efter din smak eller ge dig inspiration till sillinläggningar i rätt jultema.

 

Goda smaker på sill till jul

Den godaste sillen till jul tillagas givetvis med kärlek, det kan alla som smakat egen inlagd sill intyga. På Abba strävar vi efter att få fram samma hemlagade goda smak i våra sillinläggningar, som exempelvis i vår klassiska inlagda sill och Senapssill, två måsten på julbordet. I vår senapssill använder vi självklart  färska, malda senapsfrön och ger sillen lite extra smak med och kanel, dessutom är sillen MSC märkt.

Blanda traditionella sillsmaker med nya

På Abba tror vi mycket på att bevara det bästa av våra traditionella julbordsklassiker, som exempelvis våra egna julsillsklassiker, men även att ta tillvara på nya influenser att berika våra välkända sillrecept till jul med. På vår receptsida har vi mängder av recept för ett extra fint silljulbord, där vi rekommenderar dig att prova på vår italienska sill eller vår härliga kokossill för att variera smakinfluenserna. Endast fantasin sätter gränser heter det ju, och på Abba tycker vi om att våga prova något nytt. Låt julen bli ett knytis och bjud in vänner och familj till att ta med sin egen sillinläggning att bjuda på!

Fisk är framtiden

I kölvattnet på klimatfrågan väljer många fler svenskar idag fisk och vegetariska alternativ framför kött. Det är vi på Abba givetvis glada över eftersom vi vill bidra till en mer hållbar framtid för kommande generationer. Vi använder oss aldrig av rödlistad fisk, och köper alltid MSC- och ASC-certifierad fisk när det finns att tillgå vilket innebär att majoriteten av våra produkter är MSC-märkta och/eller ASC-märkta. Att värna om våra marina resurser har alltid varit otroligt viktigt för oss och vi jobbar fortsatt hårt för en långsiktig förvaltning av havets resurser på ett miljömässigt och ansvarstagande sätt.

I och med den större efterfrågan på bra och hållbar mat så breddar vi ständigt vårt utbud och hittar nya, kreativa smakupplevelser, som med till exempel Årets smak 2019 som föll på Earl Grey – Citron och Honung. Denna sill får sin syra från bergamott och grape, och sötma från honungen – och är självklart MSC-märkt. Testa gärna den nya smaken bland dina sillinläggningar i jul!

Naturlig jul med sill till julbordet

När du äter våra goda och nyttiga julsillar kan du vara säker på att du inte belastar miljön i onödan. Sedan många år tillbaka tillverkar vi vår sill i återvinningsbart glas. Att vi är mycket engagerade i miljön omkring oss är en självklarhet och vi strävar hela tiden efter att ha en så klimatsmart produktion som möjligt. Låt denna jul bli en hyllning till naturen och duka upp ett härligt julbord med alla de smaker du själv älskar! Frossa i julsill och fisk, och komplettera julbordet med smakrika vegetariska rätter! Plocka in naturen i hemmet och dekorera gärna julbordet med vackra kottar och grankvistar som sprider en härlig doft av skog och natur på julafton.