WHISKEYSENAPSILL

Ingredienser

  • 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, bitad
  • 3/4 dl brunt farinsocker
  • 1/2 dl whiskeysenap (eller 1/2 dl grov senap + 1 msk whiskey)
  • 1/2 dl klassisk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 5 cm purjolök
  • 1 näve dill
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa svartpeppar

Recept

Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av.

Hacka dillen och skölj, ansa och skiva den gröna delen av purjolöken.

Blanda senap, vinäger, socker, senap, salt och peppar i en bunke. Vispa ner oljan i en tunn stråle.

Varva sill, lök, dill och senapsblandningen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering. Garnerna med dill innan servering.

3910