TORSKFILÉ MED VITVINSSÅS, BACON OCH ROSTADE MANDLAR

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

Till servering

  • 600 g potatis
  • 1 knippe sparris

Recept

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp två kastruller med vatten. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk. Skär av den grövsta delen av sparrisroten och koka sparrisen mjuk, men så den fortfarande är lite krispig.
Skala och hacka den gula löken. Fördela lök och torskfiléer i en ugnssäker form. Häll över vitvinssåsen och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

Rosta mandlarna i en torr stekpanna och hacka sedan upp dem grovt. Torka av stekpannan och knaperstek baconet.

Strössla mandlar, bacon och timjan över gratängen när det är klart. Servera tillsammans med potatis och sparris.

863