TONFISKSALLAD NICOISE

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 burk Abba Tonfisk i vatten
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 st kokta ägg
  • 1/2 salladshuvud, t.ex. frisé
  • 300 g potatis, kokt och skivad
  • 10 st körsbärstomater, halverade
  • 200 g gröna bönor
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 1/2 rödlök, skuren i tunna ringar
  • Finhackad persilja

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl rödvinsvinäger eller citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • Basilika

Recept

Skär av botten på sparrisen och blanchera tillsammans med bönorna i kokande saltat vatten i cirka två minuter, lägg sedan i kallt vatten. Skär grönsakerna i 3-4 bitar.

Skala kokta och kylda ägg, och skär dem i fyra klyftor.

Blanda alla ingredienser till dressingen.

Lägg alla ingredienser till salladen på ett fat, toppa med tonfisk och ägg. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Häll dressingen över salladen, och avsluta med färsk basilika.

4029