THAILAX MED INGEFÄRA & LIMESÅS, VITLÖKSROSTAD POTATIS OCH GURKSALLAD

Tillagningstid
40 min

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 påse Middagsklart Thai Ingefära & Limesås
  • 600 g Laxfilé, fryst eller färsk
  • 1 paket Sockerärtor
  • 1 gurka
  • 2 msk soja
  • 1 msk saft från en lime
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Olivolja
  • 4 vitlöksklyftor

Recept

1

Halvera potatisarna och lägg i en ugnsform tillsammans med lite olivolja och vitlöksklyftor. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter.

2

Lägg laxbitarna i en form, salta lätt och häll över Middagsklart Thai-såsen.

3

Blanda soja, lime och lite socker i en liten skål. Mandolina gurkan och häll över såsen. Toppa med sesamfrön.

4

Strimla sockerärtor och toppa fisken med.

5

Servera laxen med potatis och gurka.

817