TEMAKI PÅ ABBA INGEFÄRA LIMESILL, SHISO, GRÄSLÖK & SOJAMAJONÄS

En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken och MSC-ambassadören Frida Ronges moderna variation av våra klassiska inläggningssillar i glas.

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 burk Abba Ingefära Limesill
  • 3 dl kokt sushiris
  • 2 st noriark
  • 4 tsk sojamajonäs
  • 4 st shisoblad
  • 20 g gräslök
  • 1 dm gurka, i strimlor
  • 4 st rädisor, strimlade
  • 2 msk furiake

Sojamajonnäs

  • 2 dl majonäs
  • 4 msk japansk soja
  • Ev citron

Recept

Koka sushiriset enligt anvisningar på paketet

Skär Abba Ingefära & Limesill i tärningar, ca ½ cm stora kuber

Klipp noribladet på hälften och placera riset på noriarket

Blanda sojan i majonäsen smaksätt eventuellt med lite citron

Placera sen sojamajonäs och därefter resten av ingredienserna

Avsluta med furikake som topping

Vik ihop noriarket till en strut

310593

FLER GODA RECEPT...