STEKT TORSK MED GURKA, SPARRIS, RÄDISA OCH LIME-, CHILI- & INGEFÄRASÅS

Tillagningstid
30

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 500 g färsk eller tinad torskfilé
  • 150 g gurka
  • 250 g sparris
  • 10 st rädisor
  • 2 dl mjöl
  • 50 g osaltat smör
  • salt och peppar

Sås

  • 1 burk Creme fraiche
  • 2 msk sweet chili
  • 1/2 pressad lime
  • 2 tsk torkad ingefära
  • salt och peppar

Recept

Dela torsken i fyra lika stora delar. Vänd torsken i vetemjöl och salta och peppra lätt. Stek i smör i en stekpanna , ca 2 minuter på varje sida.

Dela gurkan och ta bort kärnhuset. Skär gurkan i ½ cm bitar och lägg i en bunke, salta lätt.

Ansa och skiva rädisorna tunt och blanda ner med gurkan.

Ansa sparrisen och skär den tunt på snedden och blanda ner bland gurkan och rädisorna. Smaka av med lite salt & peppar.

Servera den nystekta torsken med salladen och en klick Lime-, Chili- & Ingefärasås

870