STEKT TORSK MED GURKA, SPARRIS, RÄDISA OCH LIME-, CHILI- & INGEFÄRASÅS

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 500 g färsk eller tinad torskfilé
  • 150 g gurka
  • 250 g sparris
  • 10 st rädisor
  • 2 dl mjöl
  • 50 g osaltat smör
  • salt och peppar

Sås

  • 1 burk Creme fraiche
  • 2 msk sweet chili
  • 1/2 pressad lime
  • 2 tsk torkad ingefära
  • salt och peppar

Recept

1

Dela torsken i fyra lika stora delar. Vänd torsken i vetemjöl och salta och peppra lätt. Stek i smör i en stekpanna , ca 2 minuter på varje sida.

2

Dela gurkan och ta bort kärnhuset. Skär gurkan i ½ cm bitar och lägg i en bunke, salta lätt.

3

Ansa och skiva rädisorna tunt och blanda ner med gurkan.

4

Ansa sparrisen och skär den tunt på snedden och blanda ner bland gurkan och rädisorna. Smaka av med lite salt & peppar.

5

Servera den nystekta torsken med salladen och en klick Lime-, Chili- & Ingefärasås