SKÄRGÅRDSSOPPA MED LAX, HUMMERFOND OCH VITT VIN

Tillagningstid
30

Portioner
3

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 1 Abba soppbas: Hummer & vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 dl dill, hackad
  • salt och peppar

Recept

Sätt ugnen på 100 grader.

Börja med att skala morötterna. Strimla den ena till tunna strimlor med hjälp av potatisskalaren. Lägg strimlorna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen tills de börjar bli krispiga, ca 15 minuter.

Hacka ner den andra moroten. Skala och hacka lök. Fräs lök och morötter i en kastrull med lite olja. Slå på soppbasen och 2 dl grädde och låt koka upp.

Dela ner fisken till grytbitar och lägg ner i grytan. Halvera sockerärtorna och tillsätt i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med dill, salt och peppar.

Servera soppan och strö över de torkade morotsstrimlorna!

718

RELATERADE PRODUKTER