SKÄRGÅRDSSOPPA MED LAX, HUMMERFOND OCH VITT VIN

Tillagningstid
30 min

Portioner
3

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 1 Abba soppbas: Hummer & vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 dl dill, hackad
  • salt och peppar

Recept

1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Börja med att skala morötterna. Strimla den ena till tunna strimlor med hjälp av potatisskalaren. Lägg strimlorna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen tills de börjar bli krispiga, ca 15 minuter.

3

Hacka ner den andra moroten. Skala och hacka lök. Fräs lök och morötter i en kastrull med lite olja. Slå på soppbasen och 2 dl grädde och låt koka upp.

4

Dela ner fisken till grytbitar och lägg ner i grytan. Halvera sockerärtorna och tillsätt i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med dill, salt och peppar.

5

Servera soppan och strö över de torkade morotsstrimlorna!

RELATERADE PRODUKTER