SKÄRGÅRDSGRYTA MED TORSK, RÄKOR OCH DILL

Tillagningstid
30

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 2 Abba Middagsklart Räk & Dillsås
  • 400 g torskfilé
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 små palsternackor
  • 2 små morötter
  • 100 g sugar snaps
  • 1 dl vatten
  • Smör, till stekning
  • Dill, till garnering

Recept

1

Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.

2

Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.

3

Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.

4

Slå över vatten och Abba Räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.

5

Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar

6

Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.

13772