PANKOPANERAD PLATTFISK MED RÄTTIKA & BULJONGKOKT RIS

Tillagningstid
30

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 500 gram färsk eller tinad filé av plattfisk
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 50 gram osaltat smör
  • 0.5 dl olja
  • 50 gram rättika
  • 1 dl buljong från tärning, löst i vatten
  • 3 dl ris

SÅS

  • 1 burk Creme fraiche
  • 2 msk sweet chili
  • 0.5 pressad lime
  • 2 tsk torkad ingefära
  • salt & peppar

Recept

Vispa upp ägget i en bunke, lägg vetemjöl i en annan bunke tillsammans med saltet och pepparn och slutligen pankon i en tredje bunke.

Vänd först fisken i mjölet, sen i ägget och till sist i pankon. Se till så att pankon täcker fisken ordentligt.

Värm upp en stekpanna och slå i oljan och hälften av smöret , stek den panerade fisken gyllene, innan ni vänder på fisken och lägg då ner resterande smör i pannan och stek fisken klar i pannan.

Koka riset enligt anvisningarna på paketet , byt ut en del vatten av buljongen och koka riset därefter.

Skala rättikan och skiva tunt längs med rättikan, salta och peppra lätt.

Servera den nystekt fisk med rättikan och Lime-, Chili- & Ingefärasås

818