MATJESTALLRIK MED RÖDLÖK, GRÄSLÖK OCH HACKAT ÄGG

Klassisk matjessill är något alldeles speciellt – lagrad i tunna för att få fram den karakteristiska och kryddiga smaken. God att äta som den är eller varför inte göra en matjestallrik? En smakrik rätt med rödlök, gräslök och hackat ägg. Ett tips är att toppa med västerbottenost för det lilla extra. Det bästa av allt är att alla kan välja tillbehör efter eget tycke och smak. Följ receptets tre enkla steg och njut av din unika matjetallrik!

Tillagningstid
10 minuter

Ingredienser

  • 2 burkar Klassisk Matjes
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 700 gram kokt färskpotatis
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • 1 st citron
  • 3 dl gräddfil
  • 200 gram skivad västerbottenost

Recept

Ta ut äggulorna och hacka dem och äggvitorna separat.

Skär citronen i klyftor.

Servera alla ingredienser i separata skålar, så får var och en göra sin egen matjetallrik!

521054