MATJESSILL MED GULBETOR, GRÄDDFIL, BRYNT SMÖR OCH ROSTADE VALLMOFRÖN

En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken Thomas Sjögrens moderna tappning på den klassiska matjesen.

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

Recept

Täck gulbetorna i vatten och koka de mjuka

Skala betorna och dela ner de i klyftor

Bryn smöret i en kastrull genom att smälta smöret under omrörning tills det börjar bli brunt. Låt svalna lite innan servering

Lägg vallmon i en torr stekpanna och rosta tills det börjar poppa och doftar rostat

Skär Abba Matjessill i mindre bitar

Servera sillen på tallrik tillsammans med gräddfil, vallmo, gulbetor och toppa med det brynta smöret.

3642

FLER GODA RECEPT...