KRÄMIG SRIRACHASILL MED LIME OCH KORIANDER

Krämig srirachasill med lime och koriander

Ingredienser

  • 1 paket Abba 5-minuterssill (hela filéer)
  • 0.5 dl creme fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk sriracha
  • 1 st lime, rivet zest och lite pressad saft
  • 2 st salladslökar, tunt skivade
  • 1 knippe koriander, hackad
  • Nypa salt

Recept

Blanda creme fraiche, majonnäs, vitlök, sriracha, rivet limezest och lite limesaft.

Skölj sillen i kallt vatten och lägg i en sil. Tryck till lätt för att bli av med överflödig vätska. Torka av sillen med hushållspapper och skär i munsstora bitar.

Lägg sill, salladslök och koriander i den krämiga heta såsen. Smaka av med salt och ev mer lime. Sillen är klar att ätas men bli ännu godare av att stå i kylen i några timmar, gärna något dygn. Håller 5-7 dagar i kylen.

Receptet är framtaget i samarbete med Jennie Walldén

532350