KLASSISK SMÖRGÅSTÅRTA MED LAX & SKAGENRÖRA

Tillagningstid
20min

Portioner
5

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

Smörgåstårta

  • 0.5 tub Abba laxpastej
  • 12 skivor formfranska
  • 250 g färskost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 250-300 g skagenröra (hemmagjord eller köp färdig)
  • 3 skivor kallrökt lax
  • 2 st rädisor
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe bladpersilja
  • penséer till garnering

Skagenröra

  • 200 g räkor, skalade
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1 cm pepparrot, finriven
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 kvist dill, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • dijonsenap
  • salt & peppar

Recept

1

Rör ihop crème fraiche och färskost och ställ svalt.

2

Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ svalt.

3

Stek formfranskorna frasigt i smör. Låt svalna.

4

Montera din smörgåstårta och lägg tre brödskivor på längden på ett fat. Varva med skagenröra, bröd och laxpastej. Bred på färskostblandningen och dekorera med lax, ärtskott, bladpersilja, rädisor och ätbara blommor.

6764