INLAGD SILL MED GURKMEJA OCH HAVTORN

Kocken Frida Ronge har tagit fram tre goda recept med sill, perfekt för dig som vill inspireras och lägga in din egen sill.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 1 paket 5-minuterssill, Abba
  • Ättikslag från Abba 5 min sill eller 123 lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten)
  • Ca 100 gram havtorn
  • 20 gram riven gurkmeja
  • 1 st stor gul morot
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 st silverlök

Recept

Skala och skär moroten i ca 0,5 cm bitar. Koka moroten i vatten i cirka 30 sekunder, häll av och skölj kallt vatten över så att moroten svalnar.

Skär sillen i bitar, skär silverlöken i lökskidor, riv gurkmejan och lägg allt i en burk med svartpepparkorn och havtorn.

Fyll burken med lagen från Abbas 5 minuterssill alternativ gör en ny klar 123 lag.

Låt stå i 24 timmar.

14164