HALSTRAD LAX MED ROSTADE ROTFRUKTER, SPENAT, MATVETE OCH ÖRTSÅS

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 500 gram färsk eller tinad laxfilé
  • 400 gram mixade rotfrukter , tex morot, palsternacka, selleri eller liknande
  • 30 gram babyspenat
  • 3 dl matvete
  • Salt och peppar
  • 50 gram osaltat smör
  • ca 1 dl olja

SÅS

  • 1 burk Creme fraiche
  • Färska örter, som ex. gräslök, dill, persilja
  • Salt & peppar

Recept

1

Dela laxen i fyra lika stora bitar. Stek fisken i en panna med smör och lite olja, på alla sidor. Salta och peppra lätt.

2

Skala och skär ner rotfrukterna i oregelbundna former, bra om alla är i samma storlek. Lägg på en ugnsplåt, salta och peppra och slå på lite olja. Blanda runt alltsammans och baka av i ugn på 175° i ca tjugofem minuter. När rotfrukterna svalnat något så vänd ner spenaten och smaka av igen med salt och peppar.

3

Koka vetet enligt anvisningarna på paketet.

4

Servera den nystekta laxen med de rostade rotfrukterna, matvetet och en klick örtsås.