HALSTRAD LAX MED ROSTADE ROTFRUKTER, SPENAT, MATVETE OCH ÖRTSÅS

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 500 gram färsk eller tinad laxfilé
  • 400 gram mixade rotfrukter , tex morot, palsternacka, selleri eller liknande
  • 30 gram babyspenat
  • 3 dl matvete
  • Salt och peppar
  • 50 gram osaltat smör
  • ca 1 dl olja

SÅS

  • 1 burk Creme fraiche
  • Färska örter, som ex. gräslök, dill, persilja
  • Salt & peppar

Recept

Dela laxen i fyra lika stora bitar. Stek fisken i en panna med smör och lite olja, på alla sidor. Salta och peppra lätt.

Skala och skär ner rotfrukterna i oregelbundna former, bra om alla är i samma storlek. Lägg på en ugnsplåt, salta och peppra och slå på lite olja. Blanda runt alltsammans och baka av i ugn på 175° i ca tjugofem minuter. När rotfrukterna svalnat något så vänd ner spenaten och smaka av igen med salt och peppar.

Koka vetet enligt anvisningarna på paketet.

Servera den nystekta laxen med de rostade rotfrukterna, matvetet och en klick örtsås.

739