GRILLAD LAXBURGARE

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, tinade
  • 2 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • Persilja

Dressing

  • 1 dl finhackade örter (ex. persilja och dill)
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 citron
  • Salt och peppar

Picklad rödlök

  • 1 tunt skivad rödlök
  • 0.5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Till servering

  • Bröd
  • Sallad
  • Tomat
  • Felix Ättiksgurka

Recept

1

Finhacka laxen (eller grovmixa i en matberedare). Blanda färsen med ägg, panko, finhackad persilja, salt och peppar.

2

Forma till biffar och grilla (på medelhög värme) till gyllene yta. Lägg på grillocket och baka färdigt biffarna i ca 10 minuter. (Det går även bra att steka biffarna i en stekpanna och sedan baka i ugnen på 140 grader i 10 min).

3

Gör under tiden en dressing genom att blanda crème fraiche, majonnäs, skal och saft från citronen, samt finhackade örter. Smaka upp med salt och peppar. Snabbpickla lite hackad rödlök i en ättikslag genom att koka upp ättikan, sockret och vatten och slå över rödlöken. Låt den svalna något innan servering.
Servera burgaren med bröd, sallad, gurka, dressing och pickad rödlök.